mandag den 31. august 2009

Kort og kost 2.. Mac D eller Burger King??

Det handler jo bare om at blive mæt ik???

Sådan tænker mange desværre.. Jo det handler bare om at blive mæt, men hvad man bliver mæt af er ikke ligegyldigt! Hver tredje dansker er overvægtig, hver fjerde af dem så svært overvægtige at de har et BMI, der ligger uden for den normale skala. Vi nærmer os desværre mere og mere USA.
Det handler bare om at blive mæt. Problemet er bare at det aldrig har været lettere for den menneskelige race at få tilfredsstillet sulten! Vi er gået fra at være krigere og nomader, der vandrede lange afstande for at få føde, til at være inaktive og forkælet med udbringning af aftenens pizza.
Gennem de sidste 100år har vi handicappet os selv i fremskridtets navn med biler, fjernbetjening og rulletrapper. Samtidig sørger fødevareproducenterne for at proppe mere og mere i de færdiglavet retter samtidig med at slikposerne bliver større. Regnskabet går ikke op.. Vi indtager mere end vi forbrænder!!!! = vi tager på!

Jamen skal man så ikke spise sig mæt?? Gu skal man så.. Men mæthed kan opnås på mange måder, det handler blot om at finde ud af, hvad godt er. Dette vil jeg komme med eksempler på i næste indlæg, hvor jeg starter med en gennemgang af morgenmaden..

Ingen kommentarer: