Det er efterhånden ved at være et stykke tid, jeg har blogget om en af mine helt store passioner; Romkuglen. Romkuglen har fulgt mig i tyndt og tykt gennem livet, og det er den eneste kage, jeg aldrig er blevet træt af, trods mange forsøg på overspisning, nedtrapning og en enkelt gang en kold tyrker varende ca. 14 dage.
De sidste par år har jeg både digtet om romkuglen, lavet en romkugleklub og haft romkuglekagebagedag. Nu er tiden dog kommet til et nyt kapitel i historien om romkuglen og jeg har sat mig det mål at finde Københavns bedste romkugle.
Men hvad skal kriterierne være? Størrelse? Pris? Chokoladeindhold??? Mulighederne er mange... Og jeg vil derfor gerne have hjælp fra de få der læser denne blog, på hvad jeg skal vurdere den enkelte romkugle på.
Hvad synes i?? Jagten går igang i næste uge!
4 kommentarer:
Klart størrelse og chokoladeindhold! og fugtighed.. Der er ingenting værre end en tør romkugle :(
Diameter, pris, fugtighed, hårdhed på selve basen, hårdhed på det dertilhørende chokoladekrymmel.
For mig personligt er det hamrende vigtigt at krymlen er så blød at det kan presses i stykker imellem tomlen og pegefingeren. DOG må krymlet(siger man det?) ikke være så blødt at det ikke kan presses ind i basen af kuglen.
PS. Kvickly bageren i Hvidovre kan allerede udelukkes, fy for den lede. Det var som at kaste et "holdkæft" bolsje ind.
GOD JAGT! ;-)
Tror du bliver nødt til at have lidt flere kategorier - eller i vinder - ligesom man har i enhver anden seriøs test. Jeg foreslår du arbejdet med "Testens bedste romkugle" samt "Bedste romkugle til prisen".
Selv er jeg stor chokoladekiks entusiast og har selv haft lignende overvejelser samt hvordan en chokoladekiks defineres. Er en knusperkeks fra RitterSport eksempelvis en chokoladekiks?
Nogle kunne sikkert, meget imod min overbevisning, påpege at en træstamme er en "romkugle i svøb"....
Hvorom alting er, så må jeg også påpege konsistensen og chokoladeindhold som de vigtigste parametre.
Min reference romkugle er fra Struer Station i perioden 2002 - 2005, hvor konsistensen var så fantastisk, at man ikke kunne løfte den uden at nallerne mere eller mindre forsvandt ind i den fugtuge masse - FANTASTISK!
Og chokoladeindholdet? PERFEKT!
http://www.bastaware.com/hessenbruch/romkugletest.htm
Send en kommentar